HTML

Lélegeztetőgép

Friss topikok

Recesszióban maradt Magyarország - Köszönjük, Fiúk!

2012.11.15. 09:50 Mélyszegény

 

Recesszióban maradt Magyarország!

A harmadik negyedévben (naptárhatással igazítva) 1,4 százalékkal volt alacsonyabb a magyar gazdaság teljesítménye, mint egy évvel korábban - derül ki a KSH mai előzetes adatából. A mai GDP-adat azért is érdekes, mert választ kaphattunk arra, hogy recesszióban maradt-e a Magyarország, vagyis az előző negyedéhez képest tovább zsugorodott-e a gazdaság. A negyedéves GDP-változás -0,2 százalék volt, vagyis recesszióban maradtunk.

Ennyit ért a tündérmese, a gyorsnaszád végzetes léket kapott, a patkányok már menekülnek. A kapitány presze nem menekül - miért is tenné? Az ő és családja, illetve klientúrájának jövője biztosított. A mi bőrünkre persze...

A brutális, sok-sok Bokros-csomagnyi megszorítás után csodálkozunk? Ott nyúzzák a népet, ahol érik. A jól teljesítő ágazatokat megfojtják; ők tehetetlenségükben persze, hogy a fogyasztókra (vagyis ránk) hárítják tovább az indokolatlanul magas dézsmát. A szegényeket agyonadóztatják, az őtőlük elvett pénzeket pedig a gazdag rétegeknek osztják vissza, árulásuk jutalmául. Csak meg ne induljon a mélyszegények tömege, lesz itt még éhséglázadás... és ezt nálam sokkal okosabb emberek mondták.

Tessék megnézni az ábrán - nem volt az MSZP és a szabad demokraták közös kormányzása se hibátlan, persze. De a különbséget zongorázni lehet, a gazdaság folyamatosan nőtt 2002 és 2010 között, egyedül a soha nem látott világgazdasági válság tudott minket kizökkenteni - és a jogállam meg a Köztársaság is még létezett, ráadásul európai szemmel nézve is korszerű Alkotmányunk volt még.

Csoda, ha menekül innen minden jól képzett, középosztálybeli fiatal? Az utolsó kapcsolja le a villanyt...

1 komment

Címkék: gazdaság fidesz demagógia hazaárulás

A bejegyzés trackback címe:

https://lelegeztetogep.blog.hu/api/trackback/id/tr224908122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sírjatok 2012.11.15. 10:10:01

"Csak meg ne induljon a mélyszegények tömege, lesz itt még éhséglázadás... és ezt nálam sokkal okosabb emberek mondták."

magyarinfo.blog.hu/2011/02/09/az_ehseglazadasok_eve_jon_magyarorszagon

émmá azóta készülök konzervekkel de mingyá lejárnak mos milegyen?!?!?!?!?
süti beállítások módosítása