HTML

Lélegeztetőgép

Friss topikok

Várkert Bazár: Luxusberuházás a Klientúrának

2013.02.17. 11:05 Mélyszegény


MNO: Budavárért megéri küzdeni

Már a címválasztás is árulkodó, agresszív, áthallásos. Persze nem lepődöm meg.

Persze, hiszen a fideszes önkormányzat és irányítás eleve mindenben csak a harcot, a másik minden áron történő elnyomását látja. Csak a szokásos tempó.

Kérem tisztelettel, ez egy kilencmilliárd forintos gigaberuházás. Álljunk meg itt egy pillanatra. Ízlelgessük csak a számokat. Belegondoltunk, hogy 9 milliárd forintból most egy fényűző projektet valósít meg a kormányzat villámsebességgel ott, ami igazából már 20-30 éve nem szúrta senkinek a szemét. A Vár így is gyönyörű, a bájosan ütött-kopott Bazárral szinte csak romantikusabb atmoszférájú volt - most tényleg ez lett volna a legsürgetőbb, ebben a vészterhes időszakban?

Távol álljon tőlem bárminemű demagógia, de gondolkodjunk csak el azon, hogy pont most, amikor a jövő értelmisége kénytelen-képtelen mélyen a zsebébe nyúlni a méregdrágává váló felsőoktatásért, ilyenkor valóban nekünk holmi bazárokat kell újítgatnunk? Kinek? Az idelátogató külföldieknek? Kilencmilliárd forintból akár kilencezer hátrányos helyzetű gyermek taníttatását oldhattuk volna meg, legalább egy évre!

Persze ilyenekre jut forrás, bőven. Várkert-bazár, villamosok, utcanévtábla-csere, kordonok az aluljárókban, pazarló négyes metró, Ferenciek tere... Szépen kicsinosítunk, kiszínezünk mindent kívülről, a hajléktalanokat, korgó gyomrú kisiskolásokat pedig szépen, emberbarát módra eltakarítjuk az útból, hogy a fideszes, egykulcsos adón milliókat nyerészkedő luxusközéposztály jóléthez szokott szemeit ne bántsa.

De lesz itt Várkert-bazár mozgólépcsővel, lifttel, nagyvilági belső terekkel, kiszolgáltatott, a rezsim rabszolgájává tett szerencsétlen alkotókkal (akiket mint a cirkuszi torzszülötteket, úgy fogják mutogatni)... hol van már a legendás, mindenki előtt nyitva álló Ifipark, ahol anyáink ismerkedtek kulturált, ám szerény körülmények között?

Halkan kérdezem meg: nem tudtunk volna egy kicsit még várni ezzel? Miért nem tudtuk volna ugyanezt magántőke bevonásával, további területek értékesítésével megvalósítani? Az állam rossz gazda, ezt régóta tudjuk...

De hát mit ad isten, majd pont 2014 tavaszára ez is pont elkészül, ünnepelhet majd a Kedves Vezető és az ő szeretett alattvalói... még talán jeget is intéznek a Dunára... 

7 komment

Címkék: fidesz hajléktalan tömegközlekedés demagógia lélegeztetőgép látványberuházás

A bejegyzés trackback címe:

https://lelegeztetogep.blog.hu/api/trackback/id/tr375084709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bretschneider detektív 2013.02.18. 09:45:26

"ami igazából már 20-30 éve nem szúrta senkinek a szemét."

Az enyémet bizony igencsak.

mqqq 2013.02.18. 10:46:00

A legtöbb dolog, amit felsoroltál keményen uniós pénzek segítségével valósul meg, úgyhogy itt nem jó ez a szokásos (amúgy rendkívül demagóg) "hány inkubátor kijött volna ebből" szöveg. Ettől függetlenül persze nyilván hatalmas mutyi van az egész mögött.

sztenke 2013.02.18. 11:03:29

Én a modorosblog ajánlásával érkeztem ide, szóval az elején azt hittem, ez irónia, bár annak kicsit gyengének tűnt. "Nem szúrta senkinek a szemét" - a f*szt nem...

Peetee 2013.02.18. 14:29:27

Igazán ráférne az egész magya politikai elitre, hogy egy időben mindegyik tagját megtapossák valami sötét sikátorban.
Másnap együtt pusmognának a nemdohányzó Parlamanet folyosóin dohányozva, hogy ki-hol és miért szerezte a bordarepedéseket és a monoklikat.
Észhez nem térítené őket, de talán 1-2 fejben megvilágosodás lenne....talán.

Donjon 2013.02.18. 19:05:57

Modorosról jöttem, ez tényleg jó volt. Szórakoztató mindenképp.

nomad · http://szkaresz.blog.hu/ 2013.02.20. 05:59:14

Dózert neki, már akkor is a vidék kirablása volt amikor megépítették.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.02.20. 14:57:56

Nekem lassan 30 éve szúrja a szememet a nagy elhanyagoltság, ami ott van, de abban igazat adok, hogy nem mostésazonnal kellene nekiugrani.

14-ben választás. Kell a konc, amit a pórnépnek lehet mutogatni.

Elképzelem, ahogy mondják majd a megnyitón, hogy : "Ezt is a nemzeti kormány hozta rendbe, mert az elődök csak elkótyavetélték..." Igaz, 98-2002 között szart a fidesz is a Várbazárra, mert akkor éppen hűség napjával, autópályával, és kakastollas csendőrökkel kampányoltak. Most látják, kell Budapest is.
süti beállítások módosítása