HTML

Lélegeztetőgép

Friss topikok

Digitális jegy a MÁV-nál - kinek jó ez, és kinek a pénzéből?

2012.12.10. 14:54 Mélyszegény

Digitális jegyet is fel lehet mutatni a kalauznak

Már elektronikus formában is bemutathatják a vonaton a vasúti jegyek QR-kódját a jegyvizsgálóknak azok, akik az internetes jegyváltáskor az otthoni nyomtatás funkciót jelölik meg - közölte a MÁV-Start Zrt.

 

Tessék, köszönjük szépen. Valószínűleg most tényleg ez volt a legsürgősebb ügy az ezer sebből vérző MÁV-nál. Ha eddig volt állami CHF-hitelből szökőkút és térkő, hát akkor legyen a mi adónkból még egy roppant hasznos dolog: lehet bizony méregdrága okostelefonokkal vonatra szállni.

Kérdem én:

  • Mennyibe került ez a kis móka nekünk, adófizető polgároknak?
  • Kiszámoltuk már, hány kiskeresetű pénztárostól szabadulhat így meg a Magyar Államvasutak, ráadásul pont karácsony előtt? Nem volt elég a regisztrációs jegy eltörlése, úgy látszik...
  • Ki a célközönség? Hát persze, hogy megint a gazdagok, akiknek telik csillogó, százezres iPhone-ra meg androidos készülékekre, miközben a nagycsaládosok, nincstelen nyugdíjasok úgy kuporgatják össze az utolsó fillérjeiket a vonatjegyre, netalántán a gyermek aznapi száraz zsömléje vagy a vonatjegy ára között vacillálva végül a kisebbik rossz mellett döntenek: bliccelni kényszerülnek?
  • Mi lesz vajon a következő újítás, masszázsfotelek, luxusbüfékocsik az InterCity járatokon?

 

Érdeklődve várom a kormánybiztos megtisztelő válaszát!!!

Szólj hozzá!

Címkék: tömegközlekedés demagógia

A bejegyzés trackback címe:

https://lelegeztetogep.blog.hu/api/trackback/id/tr634958035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása