HTML

Lélegeztetőgép

Friss topikok

Tömegek álltak sorba meleg ételért - A NER vesztesei

2012.12.26. 14:52 Mélyszegény

Tömegek álltak sorba meleg ételért

Már órákkal a Krisna-tudatú Hívők hagyományos karácsonyi ételosztásának kezdete előtt hosszú sor állt a Blaha Lujza téren.


Első és legfontosabb: hatalmas respekt a krisnásoknak, hogy pártállástól, kormánytól, nemi hovatartozástól függetlenül végzik áldásos munkájukat a nincstelenekért, perifériára szorultakért. Nem támasztanak feltételeket, nem csapnak hírverést: puszta meggyőződésből korgó, üres kis gyomrocskákat táplálnak szerte az országban, egész évben. Az amúgy kiváló lángelme Friedmanra és követőire is rendszeresen rácáfol a Krisna Tudatúak Egyháza: márpedig igenis van olyan, hogy ingyen ebéd.

Csak akarni kell.

Márpedig ahogy végignézünk évről évre a sok meggyötört, szebb időket megélt és érdemlő arcocskákon, bizony elszorul a szívünk: biztos, hogy olyan sürgős nekünk 4-es metrókra, luxusstadionokra, kormányzati Audikra vagy a gyalázatos időket idéző erőszakszervezet TEK-re költeni a milliárdokat?

Csak Schmitt Pál luxusnyugdíjából és magánhadseregének arcátlan költségeiből ezek a szerencsétlen emberek akár MINDENNAP ott állhatnának sorba - de esetleg még több osztóhelyet létesíthetnénk, hogy segíthessünk Rajtuk. Hogy ne csak karácsonykor érezzenek egy picinke szikrát abból, amit úgy hívunk: Emberség. Amikor még a gazdagok is kicsinkét úgy érzik: megmozdul bennük valami, amit mi, bérből és fizetésből élő rétegek úgy hívunk: lelkiismeret.

De nem. A kevéske havi bérünkből, egyre vékonyuló borítékunkból megy továbbra is a fideszes klientúra és az oligarchiák zsebébe, a karitatív tevékenységeket pedig oldják csak meg az egyházak, lelkes civilek!

Magyarország, EU, 2013 (majdnem)... én így szeretlek.

1 komment

Címkék: karácsony hajléktalan demagógia

A bejegyzés trackback címe:

https://lelegeztetogep.blog.hu/api/trackback/id/tr894982206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lepattanó korong 2013.01.09. 15:27:35

Kellene egy hiánypótló poszt: A békés szurkolók ugyanúgy bánhődnek, mint a rasszista csürhe. Csak szólok!
süti beállítások módosítása